Chris Aalberts

[English version]

Ik probeer de politiek als onbevangen buitenstaander te observeren zonder zelf onderdeel te worden van het systeem. Ik registreer wat er gebeurt, praat met direct betrokkenen en bevraag hun perspectieven. Ik doe dit niet van achter een bureau, maar ga zelf op onderzoek uit op plekken waar politiek daadwerkelijk plaatsvindt zoals politieke debatten en publieke bijeenkomsten.

In mijn werk probeer ik me niet te laten leiden door de waan van de dag. Veel journalisten schrijven tegenwoordig noodgedwongen over dezelfde actuele gebeurtenissen. Ik probeer meer afstand te nemen van de dagelijkse actualiteit en kijk naar de trends op langere termijn. Ik onderzoek bij voorkeur politiek die voor het grote publiek onzichtbaar blijft. Ik keek eerder bijvoorbeeld naar het Europees Parlement, mislukte rechtse partijen en de lokale politiek van ‘probleemgemeente’ Den Helder.

Met mijn werk probeer ik politiek begrijpelijk te maken voor burgers maar ook burgers begrijpelijk te maken voor de politiek. Dat doe ik vanuit een onafhankelijke rol: ik lever betrokkenen een spiegel aan om kritischer na te kunnen denken over zichzelf, anderen en de politiek in het algemeen. Dit doe ik door verslagen van actuele gebeurtenissen, maar ook via columns en boeken waarin ik mijn inzichten integreer. Een aanzienlijk deel van mijn werk wordt bekostigd op basis van donaties van lezers.

Op deze website kun je kennismaken met mijn werk. Voor vragen, suggesties of een verdere kennismaking, neem contact met me op.

Chris Aalberts
 
 

CONtact

Vanwege intimidatie vanuit de hoek van FvD-aanhangers is mijn telefoonnummer op deze plek verwijderd. Ik ben via e-mail (info@chrisaalberts.nl) of Twitter (@ChrisAalberts) het snelst te bereiken. Ik reageer niet op telefoontjes met een afgeschermd nummer. Let op: van intimidatie en bedreiging wordt altijd aangifte gedaan.